Vakantaseren op de #vakantaseerbeurs

Eenmaal per jaar is er een week dat heel Nederland lijkt te #vakantaseren. Dan vindt de Vakantiebeurs plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. Op stations en in de media zie je ineens bijna alleen maar vakantiereclames, een opluchting na al dat reclamegeweld van de zorgverzekeraars.

Bij de #vakantaseerbeurs kan ik natuurlijk niet ontbreken. Voor het eerst mocht ik ook de "vakdagen" bijwonen. Op die dagen zijn er allerlei interessante workshops en kun je rustig praten met vertegenwoordigers van een aantal vakantiebestemmingen of andere standhouders. Ik heb die ochtend een aantal leuke gesprekken gehad en diverse interessante presentaties bijgewoond.
Helaas had ik te weinig tijd om op mijn gemak rond te kijken dus ging ik in het weekend terug met mijn zoon. Voor kinderen is de Vakantiebeurs een leuke happening. Er is echt van alles te doen en we hebben ons ook geen enkel moment verveeld. Bij de stand van Sloveniƫ mocht mijn zoon ervaren hoe het is om te parapenten of de kayakken. Even verderop stond een klimwand waar kinderen hun klimkunsten konden laten zien. Pittige klimmetjes. Mooie bestemming volgens mij, Sloveniƫ.

Een van de leukste ervaringen vonden we de Virtual Reality ervaring bij de stand van Icelandair. Gezeten in een vliegtuigstoel kregen we allebei een Oculus Rift bril op en een koptelefoon. Met die bril op lijkt het alsof je over IJsland vliegt. Je kunt 360 graden rondkijken. Wauw, wat een gave ervaring. Nu weet ik zeker dat ik een keer naar IJsland wil, het staat al jaren op mijn bucketlist maar na deze ervaring heb ik me voorgenomen om daar in 2015 echt een keer heen te gaan.

Een andere leuke ervaring is Camping by Night. In een aparte hal is met gedempte verlichting een mooie route uitgezet langs tenten, campers, caravans en andere kampeermiddelen. Wij waren erg gecharmeerd van de Landrover met twee daktenten. Ik zie ons daarmee wel door Schotland of Noorwegen trekken.

Ook nu bleek de tijd weer te kort om alles goed te kunnen bekijken. Ik had beloofd om nog langs te gaan bij Bergsma fotografie die ik op twitter had leren kennen. Het werd een erg leuke kennismaking. Johan Bergsma organiseert samen met zijn vrouw fotoreizen -en workshops. Het leuke van hun aanpak vind ik dat er ook een mogelijkheid is voor parters om mee te gaan en een apart partnerprogramma te doen. 's Morgen samen ontbijten. Overdag gaan de fotografen op pad, en de partners doen een eigen programma. 's Avonds komt iedereen weer samen voor het gezamenlijke diner. Wat een ijzersterk concept. Als onze kinderen het huis uit zijn, gaan wij een keer mee!

Tot slot, wilde ik zelf ook wel eens kansje wagen om ter plekke een reis te winnen. Ik had gezien dat een van mijn volgers op zaterdag een reis naar Curacao had gewonnen met een #curaselfie. Een selfie met een achtergrond van Curacao. Daar wilde ik ook wel eens even mijn geluk testen. Je weet maar nooit. En je raad het al..... inderdaad ik won niet.

Het bleef bij Vakantaseren op de Vakantaseerbeurs.