Vakantaseren over een tweede huisje

Afgelopen zaterdag was ik op bezoek bij de Second Home beurs in Utrecht. Zeg nou eerlijk, vakantaseren we niet allemaal over een tweede huisje?

Het viel me meteen op dat ik een van de jongsten was die daar rondliep. Een tweede huisje is toch vooral iets voor mensen met wat meer levenservaring, zal ik maar zeggen. Daarbij komt natuurlijk dat dergelijke grote aankopen ook niet voor iedereen zijn weggelegd.

Het aanbod was zeer gevarieerd. Van chalets op vakantieparken in Nederland tot safari lodges in Zuid-Afrika. Dat laatste lijkt me trouwens ook wel wat. Wakker worden met een giraffe in je achtertuin.

In bijna ieder chalet dat was opgebouwd rook het naar appeltaart, geen spuitbus maar een heuse appeltaart in de oven. Zal wel onderdeel zijn van de verkooptechniek denk ik. Sommige chalets zagen er wel erg leuk uit.

Ook Landal GreenParks was op verschillende plekken bij de beurs aanwezig. Eifeler Tor in Duitsland, de nieuwe parken bij Ouddorp en Terherne, Overloon, in verschillende parken kun je een bungalow kopen, meestal met verhuur erbij.

Net voor ik wegging, liep ik langs een stand met de strandhuisjes bij Julianadorp. Zijn die ook te koop? Jazeker. Voor 167.500 € (excl. BTW) ben je de trotse eigenaar van zo'n prachtig strandhuisje. De prijs schrikt de mensen blijkbaar niet af, want er waren er nog maar 2 te koop. Stel je voor dat je die zou kunnen kopen....

Ik vakantaseer voorlopig nog maar even verder over een tweede huisje denk ik. Eerst even de Postcodeloterij zien te winnen.