Ik vakantaseer over..... het Noorderlicht

Dit weekend is er een goede kans om het Noorderlicht (Aurora Boralis) in Nederland te zien. Vooral op plekken waar weinig kunstlicht is, zoals de Waddeneilanden, is de beste mogelijkheid om dit bijzondere natuurfenomeen van dichtbij mee te maken.
 Last Minutes naar Wadden en andere Landal GreenParks

Het Noorderlicht staat al jaar en dag (nacht?) bovenaan mijn "bucketlist". Helaas is het er nog steeds niet van gekomen om het zelf te ervaren. Helaas, of moet ik zeggen, gelukkig? Het is ook bijzonder om dingen nog voor het eerst mee te mogen maken. Immers je krijgt geen tweede kans om iets voor het eerst mee te maken. 3 jaar geleden was ik hartje winter op een langlaufvakantie in Noorwegen. Een ideale kans voor het Noorderlicht. De hele week hebben we regelmatig gekeken maar omdat het bij -20 graden ook wel erg fris is 's nachts hou je dat ook niet heel lang vol. Dus het Noorderlicht bleef bovenaan op mijn bucketlist.

Ik heb me voorgenomen om dit jaar toch echt te proberen het ervan te laten komen. Bijv. in IJsland, Noord-Zweden (Abisko National Park) of Noorwegen. En hopelijk kan ik dan ook zo'n foto maken! Ik vakantaseer over... het Noorderlicht!