Liebster Award: Vakantaseren is de goede kant op piekeren

Onlangs werd ik door Stralend Schrijven (@stralends) genomineerd voor een heuse Liebster Award. Ik moet eerlijk bekennen dat ik er nog niet eerder van gehoord. Ik begreep dat het een soort aanmoedingsaward is voor startende bloggers, wie zit er achter een bepaalde blog. Via een aantal vragen leer je de blogger beter kennen, en mag je zelf ook weer 11 vragen stellen aan een andere blogger. Die handschoen pak ik graag op.

Sandra van Stralend Schrijven wil graag het volgende van mij (@vakantaseren) weten:

1) Waar ging je als kind naar toe op vakantie?
Als kleine jongen was ik minder avontuurlijk dan ik nu denk te zijn. Na een "verre" reis naar Duitsland belandden we op camping Klein Vink in Noord-Limburg. De meeste zomervakanties in mijn jeugd bracht ik hier door. Ik vond het een geweldige bestemming met veel activiteiten voor kids, een zwembad.  Precies wat mijn kinderen nu ook belangrijk vinden, en ik wat minder ......
Ook toen ik tiener was, ging ik er graag heen vanwege de disco en (moet ik bekennen) de lambada.. Mijn eerste vriendinnetjes heb ik tijdens deze vakanties ontmoet. Later in mijn studententijd heb ik hier nog zelfs tijdelijk gewerkt om de rode cijfers op mijn bankrekening weer wat blauwer te laten worden.

2) Wat is nu je favoriete bestemming?
Ik heb helaas nog een te lange "bucket list" van bestemmingen waar ik nog graag heen zou willen. Bovenaan deze lijst staat Scandinavië in de winter, in het bijzonder Abisko National Park in Noord-Zweden, waar het Noorderlicht erg vaak te zien is. Ook IJsland, Bhutan, Australië en Noord-Amerika staan hoog op mijn lijstje.

In Nederland ga ik graag naar een van de Landal GreenParks. Via @vakantaseren wordt wel eens gevraagd wat mijn persoonlijk top 3 is:
Na lang wikken en wegen is dat in willekeurige volgorde:
Hof van Saksen
Land van Bartje
Coldenhove
Al moet ik eerlijk bekennen dat ik Landgoed ' Loo ook altijd weer leuk vind! #loogisch
En er zijn nog zoveel Landal GreenParks waar ik niet ben geweest die ik graag eens bezoek!

Het loont wel om de last minutes van Landal in de gaten te houden. bijv. nu voor Pinksteren:
Last minutes Landal

3) Van welk gerecht raak je in een vakantiestemming?
Door een heerlijke Thaise curry vakantaseer ik altijd weer over mijn lange reis naar Azië vele jaren geleden. 

4) Waar wil je absoluut nog een keer naar toe?
(zie ook vraag 2) Ik zou dolgraag eens met een bekende natuurfotograaf als Bas Meelker of Bart Heirweg naar IJsland gaan voor de mooiste fotoreis van mijn leven.


5) Hoe ziet voor jou de ideale accommodatie eruit?
Dat is helemaal afhankelijk van de omgeving. Ik kan ontzettend genieten van een simpel hutje aan het strand in Maleisië, een tentje in de Pyreneeën maar ook van een luxe bungalow in Nederland. Ik droom zeker wel van dit plekje: Mijn Droomaccommodatie


6) Hoe maak je je vakantie leuk als het slecht weer is?
Eerlijk gezegd kan ik niet zo goed tegen slecht weer.Na een dag spelletjes, boeken lezen en wat rondhangen wil ik er eigenlijk weer op uit.

7) Hoeveel laat jij online van jezelf zien?
Goeie vraag! Ik heb er voor gekozen om via @vakantaseren te twitteren en zal niet snel een foto van mezelf twitteren of posten op mijn blog.  Ik zie mezelf ook meer als een soort observator. Wellicht ben ik daarom ook (hobby) fotograaf. Aan de andere kant meen ik wel wat ik schrijf, ik speel geen toneel achter mijn account. Mijn motto luidt: "Vakantaseren (of eigenlijk fantaseren) is de goede kant op piekeren. Ik herinner mezelf hieraan als ik weer eens loop te piekeren.

8) Hoe zou je het vinden om een week zonder internet te zitten?
Eerlijk gezegd wel fijn. Als het er niet is, mis ik het ook niet. Vorig jaar trok ik 5 weken door Scandinavië waarbij we regelmatig geen of nauwelijks internet hadden. Dat gaf ook wel een vorm van rust.

9) Vind je het spannend om iets online te zetten?
Op twitter niet. Op deze blogspot ben ik pas net begonnen en erg benieuwd wat mensen ervan vinden. Of ze het überhaupt lezen?

10) Hoe ziet een (fijne) alledaagse dag eruit?
Dat is voor mij een dag met leuke activiteiten en contacten, gezelligheid en aan het eind van de dag ook nieuwe lessen geleerd of inzichten opgedaan.

11) Door wat voor mensen wordt je vooral gevolgd/gelezen?
Ik vermoed dat in deze fase www.vakantaseren.blogspot.nl vooral door Landal Fans wordt gelezen maar het is wel mijn bedoeling het niet alleen over Landal te hebben maar ook andere zaken waardoor je kunt #vakantaseren

Tot slot:
Ik zou graag @toettwit waar ik via twitter contact mee heb, nomineren voor de Liebster Award en haar dezelfde vragen voorleggen als Sandra bij mij heeft gedaan! Ben trouwens ook erg benieuwd naar de antwoorden van @bashoogland, directeur van Landal GreenParks die samen met mij het concept #vakantaseren heeft gelanceerd.