Vakantaseren over Hof van Saksen

Afgelopen weekend brachten we een weekendje door op Hof van Saksen, een park van Landal GreenParks. We waren hier al eens geweest maar toen hebben we nauwelijks tijd op het park doorgebracht. Dus dit keer namen we ons voor: we gaan lekker genieten van het aanbod op het park. En dat hebben we geweten!

Academies
Bij Hof van Saksen hebben ze kinderacademies. Dat zijn allerlei leuke kinderactiviteiten voor verschillende leeftijden. We gingen eerst hutten bouwen. We dachten om 13.00 uur even een uurtje te gaan timmeren maar om 17.00 moest de medewerker van Hof van Saksen ons vriendelijk vragen op te houden. Het begin van een echte boomhut was gemaakt  (de enige echte op het terrein op dat moment....).

Pizza
Daar hadden we honger van gekregen. Geen nood. Bij restaurant Gusto konden we genieten van een heerlijke pizza. Na het eten hebben we het zwembad uitgetest. Heerlijk warm water en een leuke wildwaterbaan. Vermoeid maar voldaan doken we in ons bedje.

Vlottenbouwen
De volgende ochtend stonden we "vroeg" op om vlotten te gaan bouwen . In een team van 6 tot 8 kinderen moesten de kinderen hun eigen vlot bouwen. Daarna volgde een wedstrijd naar de overkant en terug. Onze jongens zaten op het langzaamste vlot. Maar mijn oudste zoon zei na afloop: "maakt niet uit, kan ik langer genieten onderweg".

Na het vlotten bouwen mochten we even uitrusten. Maar niet te lang want we hadden ons aangemeld voor het wandklimmen. Het lukte alle drie kids om helemaal naar de top te klimmen en weer omlaag abseilen. Zelfs hun moeder waagde nog een toppoging.

Tranen
Het weekend was voorbij gevlogen. Zondagavond moesten we helaas al weg in verband met de school die maandag weer op de agenda stond. Mijn jongste zoon wilde niet weg en vroeg aan de receptie of hij in zijn eentje nog een nachtje mocht blijven. Toen we wegreden, kwamen er tranen in zijn ogen. Tja, meer bewijs dat het een superweekend was, heb je niet nodig.

Heb je na deze blog of door de foto ook zin hebt om lekker te vakantaseren over een weekendje Hof van Saksen, kijk dan hier voor de aanbiedingen van dit park:  

Aanbiedingen Hof van Saksen
 
Labels: